zondag 6 oktober 2013

EASY CHOCOLADE MAKARONS

Eindelijk tijd om een aantal recepten te plaatsen op mijn blog en een daarvan is deze. Ik heb al eens eerder getracht om makarons te maken maar dat is een lastig, ingewikkeld en tijdrovend klusje. Vanaf nu niet meer want in de bieb had ik het boek van Gino D'Acampo gehaald en daar stond dit geweldige recept in.

 

Ingrediƫnten;
boter om in te vetten
2 eiwitten
175 gram amandelmeel
225 gram fijne kristalsuiker
200 gram pure chocolade (70%)

Vet een bakplaat in met boter en verhit de heteluchtoven tot 180 graden. Meng amandelmeel met de suiker. Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom tot stijf schuim en spatel rustig de amandel en suikermix erdoor. Bevochtig je handen, schep er steeds een eetlepel schuim op en vorm er met je handen een bolletje van en maak deze een beetje plat. Leg ze niet te dichtbij elkaar op de bakplaat. Bak de makarons in het midden van de oven in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Haal ze eruit en laat ze iets afkoelen. Smelt de chocolade in een schaaltje boven een pan met kokend water en pas op dat de bodem van het schaaltje niet het kokende water raakt, dan wordt de chocolade bitter.
Doop de onderkant van de makarons in de gesmolten chocola en laat ze met de chocolade kant boven drogen. Dit droog proces kan, als je grote trek hebt, ook in de koelkast. Heerlijk met een espresso en een likeurtje na een uitgebreide maaltijd maar ook als tussendoortje.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten