zondag 6 oktober 2013

SJALOTTENJUS

In Ambacht zit een geweldige slager, Willem Boon, die ook Bavette verkoopt. Prachtig stuk vlees met onwijs veel smaak daar kan een haasbiefstukje niet tegenop. Koop voor 2 personen 1 stukje Bavette van ongeveer 250 gram en bak deze rondom 9 minuutjes op een matig vuur. Goed laten rusten en genieten maar. Bij dit heerlijke vlees heb ik gekarameliseerde witlof, puree van bataat (zie vorige blogbericht) en een sjalottenjus gemaakt. Hieronder het recept uit de volkskrant maar dan wel weer naar mijn smaak aangepast. De foto is gemaakt toen ik de jus gebruikte bij de braadworsten voor de stamppot in mijn vorige bericht.
 
Ingrediënten;
10 sjalotten, schoongemaakt 
2 teentjes knoflook, schoongemaakt
1 gedroogd pepertje, gehakt
2 verse laurierblaadjes
125 gram roomboter 
1 el rietsuiker 
witte wijn

Laat de boter smelten in een steel- of sauspan, en strooi de suiker erover. Bak de hele sjalotten rondom aan, doe er net zoveel wijn bij totdat de ze onder staan, voeg de knoflook laurier en het pepertje toe met zout en peper. Laat een uur zachtjes pruttelen, zonder deksel, zodat de saus een beetje inkookt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten