zondag 23 september 2012

NDUNDARI CON SALSA DI POMODORI E BASILICO

Ricottakussentjes in tomaten-basilicumsaus van Gennaro Contaldo uit het boek "2 Gulzige Italianen". Heb zojuist deze primi (voorgerecht) gemaakt maar het was een complete, vegetarische maaltijd. Simpel maar รณ zo verrukkelijk en snel gemaakt. Heb er natuurlijk wel weer wat in aangepast maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. In het originele gerecht gebruikt Gennaro Italiaanse '00'-bloem maar die had ik niet in huis. Daarnaast heb ik de knoflook eerst zijn smaak laten geven aan de olie en heb ik er iets meer basilicum aan toegevoegd.

Voor 2 personen;


Ricottakussentjes
100 gram biologische bloem
110 gram ricotta
2 kleine eidooiers
2 el parmezaan geraspt
snuf versgeraspte nootmuskaat 
zout en versgemalen zwarte peper

Pomodorisaus
400 gram pomodori of romatomaten in stukken gesneden.
handje basilicumblaadjes
3 el olijfolie
2 tenen knoflook in plakjes

Extra 
Parmezaan
Olijfolie

Meng in een kom de bloem met ricotta, eidooiers, parmezaan, nootmuskaat en een snuf zout en peper tot een zacht deeg. Leg het op een bebloemd werkvlak en kneed het 5 minuten. Rol het deeg met de hand tot een lange dunne worst (denk aan chipolata) en snij het tot "vierkantjes" van 2cm. Zoals op de bovenstaande foto. 
 
Verhit de olijfolie op laag vuur en voeg de knoflook toe en laat deze zachtjes garen gedurende 15 minuten. Dit kun je eventueel doen terwijl je de ricottakussentjes maakt. Zet het vuur wat hoger tot de knoflook gaat kleuren dan voeg je de tomaten en basilicum toe met zout en peper. Laat dit mengsel zachtjes pruttel terwijl je de ricottakussentje kookt.

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en doe de ricottakussentjes erin. Wacht tot ze allemaal boven komen drijven, draai het vuur lager en laat ze nog 3 minuten zachtjes koken. Schep de ricottakussentjes uit de pan, laat ze uitlekken en roer ze door de tomatensaus. 

Schep het gerecht in diepe borden en verdeel er nog wat extra parmezaan door en giet er een scheutje goede olijfolie over. Smakelijk! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten