woensdag 5 september 2012

MINI PAVLOVA & AARBEIEN & SLAGROOM

Afgelopen weekend hebben we heerlijk gesnoept van dit heerlijke schuimtaartje. Het knapperige, kleverige en zoete schuim van het ei in combinatie met slagroom en verse aardbeien is goddelijk meer kan ik er niet over zeggen. Gewoon maken en genieten!!!


2 eiwitten 
100 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
200 gram aarbeien
150 ml geklopte slagroom (kant en klaar)
poedersuiker

  


Laten we beginnen met de basis en dat is de merengue gemaakt van eiwitten en suiker. Deze keer heb ik de basis gemaakt voor 2 taartjes want ook zonder slagroom en aardbeien is het erg lekker om van te snoepen.

Maak een grote kom schoon en vetvrij en doe de eiwitten erin, klop ze stijf met een elektrische mixer op de middelste stand. Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe met het snufje zout terwijl je blijft mixen. Als de suiker goed gemengd is zet je de mixer op een hogere stand en klop nog 7 minuten tot het mengsel glad en glanzend is. Verwarm  de oven voor op 150 graden en leg vetvrij / bakpapier op een bakplaat. Verdeel het mengsel in 4 delen en begin met 2 hoopjes op het bakpapier te scheppen in een ronde vorm. Gebruik een lepel om een beetje vorm te geven en schep voorzichtig de 2 overgebleven delen op de rand. Schuif de plaat in de oven en bak het schuim ongeveer 50 minuten, zet de oven uit en laat deze afkoelen met de taartjes in de oven.   

Als het taartje afgekoeld is schep je eerst de geklopte slagroom in het midden en verdeel je de aardbeien daarover beetje poedersuiker en ik zou zeggen AANVALLEN!


1 opmerking: