zondag 2 september 2012

TONIJN & GEROOSTERDE SALSA & COURGETTE SALADE

Nou dat is wel een tijd geleden sinds mijn laatste blog maar ik heb niet stil gezeten. Mijn verzameling recepten en foto's is behoorlijk uitgedijd. Gisteren heb ik deze tonijn gemaakt als voorgerecht en ook de Entrecote met 2 sauzen het was echt een eetfeestje wat afgesloten werd met een mini pavlova. In dit recept blijft er veel over van de salsa en die kun je dan lekker op snoepen met wat tortillachips!  De tonijn is een recept van Jamie's America dat ik, hoe kan het ook anders, ietsje heb aangepast.

Voor 2 personen als voorgerecht of voor 1 persoon als hoofdgerecht;

1 tonijnmoot van ongeveer 200 gram insmeren met olijfolie peper en zout 

Salsa

1 verse groene peper
2 groene paprika's
4 tasty toms of 2 handjes snack tomaatjes
1 rode ui gepeld en gehalveerd
3 grote tenen knoflook gepeld
sap van 1 limoen
flinke hand verse koriander 
olijfolie

Courgette salade

1 groene courgette
6 grote muntblaadjes fijn gehakt
extra vierge olijfolie 
sap van halve limoen

Prik gaatjes in de peper en de paprika's en rooster deze in een grillpan of op de BBQ tot ze zwart geblakerd zijn. Leg de peper en paprika's in een kom en dek deze af met plasticfolie. Grill dan de ui, knoflook en tomaatjes tot ze beginnen te kleuren en de velletjes van de tomaten loslaten. Doe de ui, knoflook en tomaat (ontveld) in een keukenmachine. Trek de verkoolde velletjes van de peper en paprika's, niet afspoelen onder de kraan, schraap de zaadjes eruit en doe ze ook in de keukenmachine. Voeg daarbij limoensap, koriander een paar scheuten olijfolie, peper en zout en pulseer de salsa. Proef en voeg zo nodig nog extra limoensap, zout en peper toe. Zorg er ondertussen voor dat de tonijnmoot op kamertemperatuur kan komen.


Was de courgette en snij deze met een dunschiller in de lengte in smalle linten, vermijd hierbij de zaadjeskern. Doe de courgette linten in een kom met de munt en sprenkel er wat olijfolie over samen met het limoensap. 


Laat de BBQ of grillpan goed warm worden en smeer de tonijn in met zout, peper en olijfolie. Grill de vis ongeveer 1 á 2 minuten per kant als je van rosé houdt of ietsjes langer als je van doorbakken houdt. Snij na het grillen de tonijn in 4 mooie gelijke stukken. 


Schep een flinke lepel van de salsa op de borden en leg er 2 stukken tonijn op. Proef of de courgette salade op smaak is en schep een flinke pluk op de tonijn. Smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten