zaterdag 6 juli 2013

BBQ TIME AZIATISCHE KIPPENBURGERTJES



Aziatische kippenburgertjes

250 kippengehakt
3el paneermeel
4 blaadjes djeroek zeer fijn gehakt
1 bosuitje fijngehakt
2 groene pepertjes fijngehakt
half bosje koriander fijngehakt
2 el vissaus of een snufje zout
olijfolie

Meng alle ingrediƫnten door elkaar en als de kip nog te plakkerig is doe je er wat extra paneermeel bij. Vet je handen in met een beetje olie en vorm er kleine burgertjes van vet deze in met olie. Zet deze in de koelkast en laat ze minimaal een uurtje staan. Vlak voor het grillen rijg je ze per 2 aan een spies en grill je ze ongeveer 8 tot 10 minuten.

Chilisaus voor bij de kippenburgertjes:

kopje zoete chilisaus
6 muntblaadjes fijngehakt
half bosje koriander fijngehakt
groen pepertje fijngehakt
blaadje djeroek fijngehakt
sap van een halve citroen
Meng alle ingrediƫnten en serveer deze bij de kipburgertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten