zondag 24 maart 2013

BRUCHETTA MET EEN KLIEKJE

Afgelopen vrijdag heb ik een desembrood gekocht bij Warmoesmarkt vers uit de oven heerlijk.
Bij thuiskomst heb ik een paar plakken afgesneden, gegrild en belegd met een groentekliekje.

Ingrediƫnten;
2 plakken desembrood
gebakken courgette en oesterzwam
roomsaus met kastanjechampignons
rucola
teentje knoflook
Parmezaanse kaas
Peper & Maldonzout
Griekse extra vergine olijfolie.

Grill het brood en wrijf het teentje knoflook er een paar keer overheen. Begin met een laagje rucola en leg daarop de gebakken groenten. Verwarm de roomsaus en schep deze over de groenten. Gebruik de dunschiller om wat Parmezaanse kaas er over te verdelen. Klein beetje peper en zout en als laatste giet je er de olijfolie over en dan kun je gaan genieten.
De roomsaus met kastanjechampignons had ik de dag ervoor gemaakt voor bij een varkenshaasje erg lekker en makkelijk te maken;

250 ml slagroom
1 el gedroogde tijm
1 teentje knoflook in dunne plakjes
half bakje klein gesneden en gebakken biologische kastanjechampignons
1 el becel bakboter

Fruit de knoflook samen met tijm aan in de boter voeg de slagroom toe en laat zachtjes inkoken. Voeg op het laatst de kastanjechampignons toe met voldoende peper en zout.



1 opmerking: