woensdag 12 december 2012

KARNI STOBÁ

Dit is toch wel een van mijn favoriete winterhappen lekker gestoofd vlees met een fris, pittige kick! Het recept is Antilliaans en er zijn vele varianten van maar dit is de mijne, lekker met pandanrijst en de Antilliaanse salsa.

Ingrediënten:

Stoofvlees
1 kg runder riblappen 
50 g boter 
2 blikjes tomatenblokjes 
1 runderbouillontablet 
3 teentjes knoflook
1 grote ui
5 el ketjap medja (manis)
3 el bloem
1 rode paprika in stukjes 

Antilliaanse salsa
2 rode pepers 
100 ml rode wijnazijn 
2 el rietsuiker 
2 rode uien of 6 sjalotjes


Antilliaanse salsa.
Snipper de uien/sjalotten zo fijn mogelijk. Snijd de rode pepers zo klein mogelijk. Verwijder, als je een minder pittige stoofpot wilt, de zaadlijsten. Meng de ui met de peper, de rode wijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik. 

Stoofvlees.
Snijd het vlees in stukken en bestrooi met de bloem. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak op het laatst de fijn gehakte knoflook mee. Voeg de tomatenblokjes toe met de ketjap en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe en let op dat het niet droog kookt. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en eventueel nog wat ketjap. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen en serveer met pandanrijst en de Antilliaanse salsa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten