maandag 25 maart 2013

HOMEMADE PITABROODJES

Voor het eerst heb ik zelf Grieks pitabrood gemaakt en dan bedoel ik niet de kant en klare shoarmabroodjes want die zijn droog en smaakloos. Nee, overheerlijke in de pan gebakken pitabroodjes daar kan niks tegenop. Natuurlijk zat ik weer een kookprogramma te kijken dit keer was het "Jamie does Athens" en dan bedoel ik Jamie Oliver! Hij maakt, al uitkijkend over historisch Athene, kebab met pitabrood. Het zelfgemaakte brood zag er heerlijk uit en toen dacht ik dat kan ik ook.

Ingrediƫnten:

Voor 6 kleine Pitabroodjes
250 gram bloem
4 gram gedroogde gist
1 tl suiker
1 tl zout
160 ml warm water
3 el olijfolie

Los de gist samen met de suiker op in 100ml warm water en laat dit 10 minuten staan.
Schep het zout door de bloem en roer met een vork het gistmengsel, 60 ml water en de olijfolie erdoor. Kneed vervolgens 10 minuten tot je een soepel deeg krijgt en laat dit minimaal 2 uur op een warme plek rijzen. Kneed het deeg dan nogmaals door en verdeel het in 6 balletjes en laat deze weer een half uurtje rijzen.
Druk de deegballetjes met je handen plat tot ze ongeveer en doorsnee hebben van 15 cm. Deze bak je in een pan met een beetje olie aan beide zijden tot ze kleuren en dan lekker eten met geroosterd vlees en een Griekse salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten