zondag 21 oktober 2012

TRUFFEL MAC & CHEESE

De slechtste ovenschotel ever maar zo onwijs lekker dat ik 'm vandaag (gisteren inmiddels) maak voor een jarig jetje. Bovendien kan ze het wel hebben dus voor haar is dat geen probleem eerder voor ondergetekende...

Voor 5 tot 6 personen:
400g gekookte rigatone 
3 bosuitjes in ringetjes
125g gerookte spekreepjes
2 knoflookteentjes
2tl gerookte paprikapoeder
2el Dijon mosterd
2 sneetjes casinobrood (oud)
50g geraspte Parmezaan
2el fijn gehakte platte peterselie
Truffelolie

Voor de kaassaus:
40g boter
40g bloem
200ml melk
250ml slagroom
100g geraspte emmentaler 
150g geraspte jong belegen snufje verse nootmuskaat
peper & zout

Bak de spekjes krokant en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Pers de teentjes knoflook uit in een kommetje en doe daar de mosterd en de paprikapoeder bij, roer dit door zet apart. Scheur het brood in stukjes en maak er broodkruim van in een keukenmachine schep de parmezaan erdoor en zet apart. Zet een sauspan op het vuur en smelt de boter met de bloem en nootmuskaat. Meng de slagroom en melk en roer deze beetje bij beetje door het botermengsel. Als dit een mooie gladde saus is voeg je de kaas toe en roer dit goed door, zet het vuur uit. Roer het mengsel van knoflook, mosterd en paprikapoeder door de kaassaus en schenk dit over de gekookte rigatone in een grote mengkom.  Doe daar de spekjes en de bosuitjes bij en zorg dat de pasta goed bedekt is met de kaassaus en schep deze in een ovenschaal. Strooi het broodkruim over de pasta en giet hier een beetje truffelolie over. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200C gedurende 20-30 minuten totdat de bovenkant kleurt. Voor je de schotel op tafel zet verdeel je de peterselie erover. Lekker met een groene salade en genieten maar!


Je kunt de kaas vervangen door elke kaassoort die je lekker vindt. De eerste keer heb ik in plaats van de jong belegen, Danish Bleu gebruikt ook erg lekker maar wel een sterke smaak. De gerookte paprikapoeder koop ik bij Dille & Kamille en mag echt niet ontbreken in dit recept. Dit recept is een combinatie van een recept van Lorraine Pascale en Neil Perry.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten