zondag 17 juni 2012

WITLOF UIT DE OVEN VAN PAUL

Mijn broer is ook een genie in de keuken en van hem is het volgende gerecht;

Voor 2 personen;

3 stronkjes witlof
2 bosuitjes
2 tomaten
6 plakken achterham
handje geraspte 30+ kaas
Dijon mosterd

Snij de witlof doormidden en kook deze 10 minuten. Laat de witlof uitlekken en snij ondertussen de bosui in ringen en de tomaten in partjes. Knijp de witlof uit en droog deze met keukenpapier. Smeer een plakje achterham in met mosterd, rol de witlof in de ham en leg deze in een ovenschaal. Verdeel de tomaat en de bosui over de witlof en strooi hier de kaas over. Zet de schaal nog 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met gebakken aardappeltjes in de schil.


Op vakantie in Louroux de Beaune heeft mijn broertje dit als bijgerecht gemaakt bij de overheerlijke kalfskoteletten van de BBQ. Het vlees in deze streek staat in de wei naast ons huis  in alle rust te grazen en dat is te proeven HEERLIJK!  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten