vrijdag 22 juni 2012

"BIJNA" VEGGIE COUSCOUS

Waarom "bijna" zul je, je afvragen... kippenbouillon was de boosdoener ha ha ha. Vervang deze voor kruidenbouillon en het leed is geleden.

Bijna Veggie Couscous

Voor 2 personen;
250 gram Couscous
300 ml kippenbouillon lees kruidenbouillon
100 gram Feta in blokjes
handje geroosterde walnoten in stukjes
handje geweekte rozijntjes
1 courgette zonder zaadlijsten in blokjes
1 stengel bleekselderij met blad fijn gesneden
1 ui gesnipperd
2 bosuitjes in fijne ringetjes
2 teentjes knoflook in plakjes
4 blaadjes jonge laurier fijngehakt 
1 tl vers geroosterde en gestampte komijn
3 gedroogde chilipepertjes fijngehakt
2 el Olijfolie & 2 el Bleuband bakboter
Sap van een halve limoen 
Maldon zeezout & peper


Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij. Als de ui glazig is zet je het vuur wat hoger, voeg 2 el bakboter toe en dan roerbak je de laurier, courgette en komijn ongeveer 3 minuten. Zodra de courgette gaat kleuren giet je de bouillon erbij tot deze kookt. Zet het vuur uit, roer de couscous en de rozijntjes door het groentemengsel en zet een deksel op de pan dan laat je het gerecht minimaal 15 minuten rusten. Hierna zet je het vuur onder de pan weer aan en roer je de couscous los tot het gerecht goed opgewarmd is. Schep de Feta, walnoten, bosuitjes, limoensap, zout & peper door de couscous. Smakelijk!

Heb trouwens in La Douce France heerlijke verse knoflook gekocht op de markt in Vaison La Romaine. Nou ben ik een absolute tegenstander van Chinese knoflook daarom heb ik altijd Spaanse (biologische) in huis maar die kan niet tippen aan de verse Franse. Dus bezoek je een Franse markt schroom niet verrijk je keuken en je gerechten met een paar mooie en smaakvolle strengen knoflook! Bij thuiskomst heb ik ze op een droge plek gehangen en nu zien ze er zo uit:








Geen opmerkingen:

Een reactie posten