zondag 13 mei 2012

COUSCOUS FANTASIE

Het was een heerlijke zonnige dag in de tuin en die sloten we af met wat biologisch vlees op de BBQ. Erbij een couscous met willekeurige koelkast inhoud. Smaakvol, snel en gezond!

Recept voor 2 of 3 personen;

250 gr. couscous
300 ml. kippenbouillon
3 el geroosterde pijnboompitten
1 geroosterde paprika (BBQ) in grove stukken
1 courgette zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
1 ui grof gesneden
1 groen pepertje fijn gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
1 handje rucola
1 el fijn gehakte verse laurier, rozemarijn, salie
1 el fijn gehakte peterselie & munt
50 gram fetakaas in blokjes

Bak de uien, pepertje & knoflook samen met de laurier, rozemarijn & salie tot de uien glazig worden, voeg dan de courgette toe en bak deze 5 min mee. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit onder de pan en voeg de couscous toe, doorroeren en deksel op de pan plaatsen. Laat de couscous ongeveer 10 min garen. Zet de pan hierna weer op het vuur en voeg wat boter toe (becel light) en roer de couscous los. Haal de pan van het vuur en roer de pijnboompitten, peterselie & munt, feta & rucalo door de couscous en klaar is je Coucous Fantasie. 

Veel mensen hebben geen idee hoe ze couscous klaar moeten maken. Het belangrijkste is om er smaak aan toe te voegen. Smaak kan bestaan uit wat ui en knoflook maar ook alleen kruiden zijn lekker het belangrijkste vind ik de bouillon die je gebruikt. Op de verpakkingen staat vaak dat het met kokend water gemaakt moet worden maar dat zou ik niet doen want dan wordt het echt een smaakloos graan. Het bovenstaande gerecht is een eenpansmaaltijd die ook prima zonder vlees kan. Koud kun je er ook een (maaltijd) salade mee maken dus ik zou zeggen laat je fantasie gaan en geef couscous een kans!

1 opmerking: