zondag 12 mei 2013

PULLED PORK TORTILLAS

Inmiddels ben ik een fan van Jamie Oliver's foodtube op youtube. Naast Jamie zijn er veel verschillende koks met hun recepten te zien waaronder Barry. Onderstaande recept is grotendeels van hem Barry's pulled pork. Ik heb het recept wel ietsjes aangepast gewoon omdat ik het niet laten kan ;o). Bij de slager heb ik 1,5 kilo Rivierlander schouderkarbonade gehaald om dit gerecht te maken. De botten kun je er uit laten snijden maar het lekkerste is bereiden met bot. Rivierenlander Voor het gemak heb ik Johma's Amerikaanse Coleslaw gehaald maar je kunt ook het recept van Barry gebruiken.

Ingrediƫnten rub:
1tl cayennepeper
1tl knoflookpoeder
1tl uienpoeder
1tl korianderpoeder
1tl laurierpoeder
3el gerookte paprikapoeder
2tl mosterdpoeder
1el rietsuiker
1el geroosterde komijnzaadjes
1tl grof zeezout
1tl gemalen zware peper

Marinade:
3el olijfolie
1tl gerookte paprikapoeder
1el honing
1el mosterd

Wrijf het vlees goed in met de rub en zet het een uur in de oven op 140 graden. Maak ondertussen de marinade waarmee je het vlees insmeert na het eerste uur in de oven. Giet 150 ml water in de ovenschaal en smeer het vlees in met de marinade en dek het af met aluminiumfolie. Nu gaat het vlees terug in de oven op 140 graden gedurende 4 uur. Het is het wachten meer dan waard geloof me! Haal na 4 uur het vlees uit de oven en verwijder de folie. Als het vlees een beetje is afgekoeld verwijder je de botten en het vet. Pak 2 vorken en trek het vlees uit elkaar en leg dat in het braadvocht.

Maak terwijl het vlees in de oven staat de barbecuesaus en het rijstgerechtje.


BBQ saus:
4el ketchup 
2el honing                                                
1el sojasaus
1el appelazijn                    
1el appelsap
50ml rijstazijn
1 ui fijngesneden               
1el grove mosterd
2 pepertjes fijngesneden     
1 teen knoflook uitgeperst

Voor de barbecuesaus doe je alle ingrediƫnten in een steelpan en laat deze een half uurtje op een laag vuurtje zachtjes pruttelen. Giet het in een schaaltje en laat hem afkoelen. Barry roert de pulled pork door de barbecuesaus maar dat vind ik echt doodzonde want het vlees is super lekker. Ik gebruik de barbecuesaus om de tortilla mee in te smeren.

Rijstgerechtje;
200 gram gekookte rijst
100 gram doperwten
125 gram kidneybonen (klein blikje)
1 rode paprika in blokjes
2 sjalotjes gesnipperd
1 teentje knoflook uitgeperst
100ml bouillon

Bak de paprika in wat boter zacht en voeg dan de sjalot en knoflook toe bak dit even mee en roer er dan de rijst, doperwten en kidneybonen door met de bouillon. Als de bouillon is verdampt is het gerecht voldoende opgewarmd.
Verwarm de tortilla's even in de magnetron of in een pan. Smeer een lepel barbecuesaus over de tortilla en beleg deze met de pulled pork, wat cole slaw en de rijst. Vouw de tortilla dicht en snij deze door de midden en eet smakelijk!

Dit vlees is ook lekker op een broodje met wat zoet/zure schijfjes komkommer, rode ui en barbecuesaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten