250 gram mager lamsgehakt
Half bosje koriander fijn gehakt
2 tl Ras el Hanout
half uitje fijngesnipperd
3 teentjes knoflook fijngewreven
1 tl gerookte paprikapoeder
half geklutst ei
zout en peper
Half bosje koriander fijn gehakt
2 tl Ras el Hanout
half uitje fijngesnipperd
3 teentjes knoflook fijngewreven
1 tl gerookte paprikapoeder
half geklutst ei
zout en peper
Meng alle ingrediƫnten en vorm er rolletjes van rond een
spies. Zorg voor een hete grillplaat of BBQ en grill ongeveer 10 minuten. Lekker
met een yoghurt sausje met munt en koriander.
In dit gerecht maak ik gebruik van Ras el Hanout dit is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel 20 verschillende kruiden. Ik heb gewoon een pakje gekocht bij de Marokkaanse slager maar je kunt het ook zelf maken.
1.25 tl zwarte peper korrels
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnzaad geroosterd
1 tl korianderzaad geroosterd
1 tl gemalen kaneel
kwart tl geraspte nootmuskaat
4 kardemom peulen geroosterd
halve tl paprikapoeder
kwart theelepel gemalen kurkuma
kwart theelepel zout
halve theelepel gemalen witte peper of piment
4 kruidnagels geroosterd
In dit gerecht maak ik gebruik van Ras el Hanout dit is een Marokkaans kruidenmengsel van soms wel 20 verschillende kruiden. Ik heb gewoon een pakje gekocht bij de Marokkaanse slager maar je kunt het ook zelf maken.
1.25 tl zwarte peper korrels
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnzaad geroosterd
1 tl korianderzaad geroosterd
1 tl gemalen kaneel
kwart tl geraspte nootmuskaat
4 kardemom peulen geroosterd
halve tl paprikapoeder
kwart theelepel gemalen kurkuma
kwart theelepel zout
halve theelepel gemalen witte peper of piment
4 kruidnagels geroosterd
Maak alle geroosterde kruiden fijn in een vijzel, haal de schilletjes van de kardemom peulen eruit, meng met de rest van de kruiden en je Ras el Hanout is klaar voor gebruik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten