dinsdag 15 mei 2012

TOEMISBOONTJES MET KIPFILET & RIJST

FF snel nog, we hebben net heerlijke sperziebonen gegeten op z'n Indisch met gebakken kipfilet en pandanrijst.

Voor de boontjes;

400 gr sperziebonen schoongemaakt en 10 min gekookt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 blik tomaten
stukje santen
sap van een 1/2 citroen
4 el ketjap medja (of zoete)
1 tl ketoembar
1 tl chilivlokken of een vers pepertje
snufje verse nootmuskaat
snufje kruidnagel 

Bak de uitjes en knoflook in een beetje olie en voeg na 3 min de kruiden toe. Laat de kruiden 1 min meebakken en voeg dan de boontjes, tomaten, ketjap, santen en citroensap toe en laat dit 15 min zachtjes sudderen met deksel op de pan. Verwijder het deksel en laat het overtollige vocht verdampen. Bak ondertussen de kipfilet goudbruin en kook de rijst (rijstkoker erg makkelijk en simpel). Schep alles op je bord en ga lekker smullen!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten