Het is echt herfst en daar horen pompoen maar ook paddenstoelen en wild bij. Ik kan niet wachten om richting de zuiderburen te gaan om wild te kopen. Heerlijke hertenbiefstuk en zacht gegaarde fazant yam. Maar goed daar moet ik nog even op wachten. Op de donderdagmarkt in Roosendaal staat een geweldig kraampje met de mooiste paddenstoelen. Een keer heb ik een risotto gemaakt met Trompette de la mort en Cantharellen en afgelopen weekend een roerbak van Shitake en varkenshaas. Heerlijke en echte herfstgerechten en daar hoort ook soep bij en deze keer is dat een romige Thaise pompoensoep gemaakt met kokosmelk.
1 ui gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
bosje koriander steeltjes fijn gehakt
en blaadjes apart houden
1tl gemberpoeder
1tl sereh
1tl korianderpoeder
2 rawit pepertjes fijn gesneden
5 citroenblaadjes / djeroek
1 sinaasappel geschild en in partjes gesneden
500 ml groentebouillon
500 ml kokosmelk
Bak het uitje zachtjes glazig voeg dan de knoflook, koriandersteeltjes, pepertjes, kruiden en pompoen toe en bak deze mee tot je de kruiden goed ruikt. Giet er de kokosmelk en groentebouillon bij en voeg de sinaasappelpartjes en djeroek toe, laat zachtjes 30 minuten koken. Met een staafmixer pureer je de soep en op het laatst strooi je de gehakte koriander erover. Genieten maar zou ik zeggen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten