Chili Garlic Pork:
1 varkenshaasje in dunne plakjes
1 stronk Paksoi
1 el rijstolie of arachideolie
3 el Shao Hsing
Marinade:
2 rode Spaanse pepers
3 teentjes knoflook
1 el bruine suiker
2 el light sojasaus
1 tl chilipasta of sambal
Maak eerst de marinade door de pepers fijn te snijden, met of zonder zaadjes, knoflook te pletten en fijn te hakken. Doe de pepers en knoflook in een schaaltje en roer er de sojasaus, suiker en sambal door tot de suiker oplost. Voeg als laatste de varkenshaas toe en schep dit om zodat deze bedekt is met marinade laat dit zo'n 15 minuten intrekken. Ondertussen kun je de paksoi wassen en snijden, de witte stronkjes in stukjes van 1 cm en hou deze apart van het blad dat je wat grover snijdt.
Verhit een wok en als deze goed warm is voeg je de rijstolie toe. Als eerste doe je het gemarineerde vlees erbij en laat dit heel even aanbakken. Schep het vlees om en voeg dan de witte paksoi stronkjes toe en bak deze, blijf roeren, 1 minuutje mee. Blus af met de Shao Hsing wijn en voeg het paksoiblad toe goed omroeren en klaar!
Holy trinity chicken:
300g kipfilet in dunne plakjes
1 groene en een halve gele paprika in stukken
2cm gember in dunne reepjes (lucifer)
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 Spaanse peper in ringetjes
2 el sojabonenpasta
200 ml kippenbouillon
2 el Shao Hsing
2 tl maizene opgelost in koud water
Verhit een wok en als deze goed warm is voeg je de rijstolie toe. Bak de holy trinity (gember, knoflook & Spaanse peper) even aan voeg dan de kipfilet met de sojabonenpasta toe. Voeg na 3 minuten de paprika toe en blus af met de Shao Hsing. Giet de kippenbouillon erbij en laat dit iets inkoken en om de saus te binden voeg je de maizena toe. Met 10 minuten nog een heerlijk gerecht op tafel en genieten maar zou ik zeggen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten