vrijdag 22 juni 2012

CARPACCIOFILET VAN PUPPY

Na een paar dagen absoluut geen trek, ziek, zwak en misselijk had ik vandaag eindelijk een opleving in de vorm van een voorgerechtje en een bijna vegetarisch gerecht.

Carpacciofilet van Puppy.

Puntje van een Ossenhaas ongeveer 100 gram 
Half uitje fijn gesnipperd
Klein teentje knoflook 
Handje geroosterd pijnboompitjes
2 el gehakte rucola
1 el gehakte basilicum
3 el Griekse olijfolie & kneepje limoensap
Maldon zeezout & Peper

Snijd de Ossenhaas zeer fijn op de snijplank. Plet het knoflook teentje en plet deze met een snuf zout en je mes tot een pasta, voeg deze bij de Ossenhaas. Op de snijplank mix/hak je met je mes de pijnboompitjes, rucola, basilicum en het uitje door de Ossenhaas. Dan doe de Ossenhaasfilet in een schaaltje en voeg olijfolie, limoensap, zout en peper toe en mix dit door elkaar. Lekker met een stokbroodje of geroosterd desembrood.

Oh ja en ik was nog een ingrediƫnt vergeten dat was de Parmezaan maar die hebben we niet gemist want de Carpacciofilet was verrukkelijk!

Nog even over het Maldon zeezout er is niets zo lekker als een knarsende zoutkorrel tussen je tanden! Er is heel veel over geschreven Topchefs, van El Bulli tot Sergio Herman, zweren erbij need I say more? 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten